Pressrelease okt 2013

Pressrelease maj 2013

Pressrelease april 2012

clppressjimenez

Press

FAQ

Vad är ambitionen med CLP?
Vi gillar skönlitteratur, och saknade själva ett bra och kul forum för intressanta skönlitterära texter. Vi tror att det finns ett sug efter en seriös litteraturtidskrift som tar temperaturen på det svenska litteraturklimatet och sätter texten i fokus – särskilt i en tid då förlagen drar ner på sin kvalitets- och debutantutgivning.

Hur skickar jag in mitt bidrag?
Vårnumret 2014 är ett specialnummer till vilket vi endast tar emot konst. Mer information finns under fliken Manus.

Varför översätts texterna till engelska?
Vi vill att CONST Literary (P)review ska vara just en Preview, alltså ett sätt att ge försmak på vad som händer på den svenska litteraturscenen. Vi vill sprida vad som händer även utanför Sveriges gränser, och har därför bestämt oss för att krångla till det för oss själva och översätta de utvalda texterna till engelska. Texterna publiceras på såväl engelska som svenska, sida vid sida i tidskriften.

Kan jag få ett pressex?

Maila oss på info@constliterarypreview.com

Vilka ligger bakom CLP?
Chefredaktör Maria Mårsell (född 1984) jobbar till vardags som Vuxenbibliotekschef på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har en fil.mag i litteraturvetenskap och estetik och är en av Sveriges mest kunniga när det gäller såväl Sarah Kane, Frida Stéenhoff som Anne Charlotte Leffler. Hon frilansar även som kulturskribent för olika tidningar.

Chefredaktör Ida Therén (född 1985) försörjer sig som kulturskribent och klubbarrangör. Hon har tidigare publicerat noveller i flera internationella tidskrifter och vet antagligen mest i världen om June Miller (Henry Millers fru).

Har ni frågor kring CLP kan ni kontakta oss på: info@constliterarypreview.com

 Comments are closed.

Shop

CLP

CONST Literary (P)review

Chefredaktör:
Ida Therén
Maria Mårsell

Konstredaktör:
Sebastian Rozenberg

Meny

Kontakta oss

Mail
Facebook